Sitemap
Inloggen
Laatste update:
April 26. 2023
 

Archief III

29 december - Resultaten Jumping Mechelen

Donderdag kwam Eline Peeters met Lancaster’s Daughter (v. Lancaster V) aan de start tijdens de 2de kwalificatie nationaal over een hoogte van 1.20m. Deze combinatie noteerde 2 springfouten.

Op vrijdag werd Manege Galgehoeve vertegenwoordigd door twee amazones. Sophie Geerts reed met Camira (v. Chasseur) de 1ste kwalificatieproef LRV over een hoogte van 1.20m. De combinatie kon het basisparcours foutloos afleggen maar noteerde in de tweede fase een springfout. Dankzij een snelle barragerit konden ze nog wel beslag leggen op de twaalfde plaats.

Charlotte Backx startte Cassata De Regor (v. Orlando) in de finale van de Hippo Revu Cup. Charlotte en Cassata leken op weg om een foutloos parcours af te leggen maar de laatste hindernis was er te veel aan. Ook zij moesten de piste verlaten met een springfout.

Nog een speciale vermelding voor Emilie de Diamant (v. Diamant de Semilly), deze merrie won vrijdag de grote prijs CSI** over een hoogte 1.45m onder Jan Vinckier. Emilie werd mede door ons gefokt (zie referenties).

----------------------------------------------------------------------

27 december - Galgehoeve op Jumping Mechelen

Enkele amazones van Manege Galgehoeve nemen deel aan Jumping Mechelen, hieronder een overzicht :

Donderdag 27 december :
* Eline Peeters/Lancaster’s Daughter - B-piste - 20.15u - 2de kwalificatie nationaal 1.20m
Vrijdag 28 december :
* Sophie Geerts/Camira - B-piste - 12.45u - 2de kwalificatie LRV 1.20m
* Charlotte Backx/Cassata De Regor - B-piste - 14.30u - Finale Hippo Revu Cup 1.05m

----------------------------------------------------------------------

24 december - Verschillende prijzen op Kerstjumping

Op de kerstjumping van Hippisch Centrum De Jongh was Manege Galgehoeve weer goed vertegenwoordigd.

In de ponyreeks 80cm was de tweede plaats voor Hanne Anthonissen met Loena. Benthe Buls had 1 fout in het basisparcours met haar Tequila.

Ook in de volgende proef (90cm pony’s) viel Hanne met Loena in de prijzen. De combinatie maakte een fout in de barrage maar finishte wel in de snelste tijd en was daarmee goed voor een vierde plaats. In deze reeks zagen we Benthe nog een keer aan het werk. Zij reed haar pony erg net rond maar kreeg een fout.

Bij paarden 90cm kwamen 3 combinaties aan de start. Seppe Rombouts reed IssicaT (v. Thunder vd Zuuthoeve) rond met een fout. Sophie Geerts kon een foutloos basisparcours afleggen met Danette (v. Al Pacino W) maar reed een foute barrage. Jan Van Hove kon beslag leggen op de 3de plaats met Billy-Jane Birdavenue.

In 100cm kwamen nogmaals 3 combinaties aan de start. Enkel Bart Van Hove reed dubbel foutloos rond met Hector (v. Triomph de Muze) en werd hiermee 4de.

----------------------------------------------------------------------

17 december - Veel combinaties aan de start tijdens 2de Winterjumping

De wedstrijd werd geopend door de allerkleinste ponyruiters. Voor vele deelnemertjes was het hun eerste parcourservaring, oa. Jules Meyvis (Apache), Luna Moens (Etoile) en Xana Geens (Beau). Allemaal konden ze hun pony foutloos rondsturen en daarvoor werden ze rijkelijk beloond met medailles en snoep.

In de volgende proef (60-70cm) werden 2 prijzen uitgedeeld. De eerste plaats was hier voor Grethel Peeters met Donkey. De tweede prijs ging naar de winnaar van de vorige editie : Alan Meeusen met Quatro.

Proef 3 (80-90cm) was de populairste ponyproef, in deze categorie kwamen 9 combinaties aan de start. De hoofdprijs ging naar Hanne Anthonissen, ditmaal was ze de snelste met Quatro. Tweede en derde plaats waren respectievelijk voor Benthe Buls (Tequila) en Silke Jordens (Kelly).

In de vorige proef was Benthe Buls met Tequila nog goed voor de tweede plaats maar in de hoogste ponycategorie ging zij er met de eerste plaats vandoor.

Het namiddagprogramma ging van start met de proef voor jonge paarden. Zij krijgen de kans veel ervaring op te doen en zich optimaal voor te bereiden op het zomerseizoen door 2 omlopen mee te rijden. Veel 3-jarige paarden wisten nog wat hun te doen stond en konden hun parcours foutloos afwerken.

De 80-90cm proef kende dezelfde winnaar als de vorige editie. Ook nu was Levi Van Den Bempt met Wonderlady (v. Radar) de snelste in een deelnemersveld van 26 combinaties. Julian Wuyts was goed voor twee podiumplaatsen met op de 2de plaats U.B. en op de 3de plaats Feniss of Jay Jay’s (v. Elektro). Nathalie Verhaegen, tijdens de eerste Winterjumping nog goed voor een 5de plaats, schoof nu een plaats op en eindigde 4de met Deetron (v. Freestyle). De 5de en 6de prijs gingen naar respectievelijk Charlotte Backx met Billy-Jane Birdavenue (v. Eros Platiere) en Sabine Alders met Banzaï.

In de op een na hoogste proef (100-110cm) was de eerste plaats voor de succesvolle combinatie Charlotte Backx/Cassata De Regor (v. Orlando). Zij zullen ook meespringen tijdens Jumping Mechelen en hebben zich dus goed voorbereid. De tweede snelste tijd werd gerealiseerd voor Laura Van Den Broeck met Telido. De laatste podiumplaats ging naar Bart Van Hove met Hector T (v. Triomph De Muze). Dit paard is in eigendom van Leo Quirijnen en Louis Woestenborghs en wordt getraind door het team van de Galgehoeve. Andere klasseringen waren er nog voor Sophie Geerts (Charlie v. Viento Uno), Eline Peeters (Coeur D'amour v/h Roelhof v. Coriano Z) en Sam Van Den Heuvel (Beau).

De laatste proef van de dag (120cm) kende dezelfde winaars als vorige keer. In een uitgebreid deelnemersveld finishte Sophie Geerts met Camira (v. Chasseur) met maar liefst 3 seconden voorsprong. Op de tweede plaats eindigde Rob Van Dongen met Fayelle De Calissanne.

Met ruim 100 combinaties was het een drukke maar leuke dag. Veel paarden (en ruiters!) hebben weer de nodige ervaring kunnen opdoen.

----------------------------------------------------------------------

10 december - Succesvolle dag op Hippisch Centrum De Jongh

Gisteren hebben enkele ruiters en amazones deelgenomen aan het Wintercriterium van Hippisch Centrum De Jongh in Massenhoven.

De dag begon erg succesvol voor Hanne Anthonissen. In 80cm won zij de proef overtuigend met haar pony Loena. In 90cm sprong Hanne met Loena nog een keer foutloos het basisparcours. De combinatie was nogmaals op weg om een snelle... barrage neer te zetten maar helaas vergat ze de laatste hindernis.

In de proef 100cm deden er maar liefst 6 combinaties van de Galgehoeve mee waarvan er nog eens 3 zich konden klasseren. De tweede plaats was voor Nathalie Verhaegen, zij is niet gestald op de Galgehoeve maar volgt wel wekelijks les bij ons. Met haar paard Deetron (v. Free Style) vormt ze nog niet lang een combinatie maar toch rijden ze al vaak bij de prijzen. Voor Charlotte Backx met Cassata De Regor (v. Orlando) was er, ondanks de snelle rit, net geen podiumplaats. Deze succesvolle combinatie eindigde vierde. De 16de plaats was nog voor Jan Van Hove met Ines VD Vinckehoeve (v. Nabab de Rêve).
----------------------------------------------------------------------
28 november - Eindklassement Winterjumpings

De resultaten van alle Winterjumpings worden bijgehouden en op basis hiervan worden aan de deelnemers punten gegeven. Tijdens de finale op 17 maart kunnen er dubbele punten verdiend worden.
Per reeks zal er een eindwinnaar worden uitgeroepen, hij of zij ontvangt een extra prijs.
(Bij proef 1 & proef 5 wordt geen (eind)klassement opgemaakt)
 
----------------------------------------------------------------------
19 november - Winterjumpings op de Galgehoeve zijn van start gegaan

De eerste wedstrijd van de reeks winterjumpings op manege Galgehoeve zit er op. Er werden 8 proeven verreden waarvan 4 voor de pony’s en 4 voor de paarden.

De eerste ponycategorie (40-50 cm) was een clear round. Het was een groot succes want alle deelnemertjes kwamen foutloos rond. Proficiat aan : Caroline Van Rossum met A-Jirka, Dina Geens... met Beau en Lisa Schrijvers met Lizzy.

De volgende proef (60-70) werd overtuigend gewonnen door Alan Meeusen met Quatro. Deze combinatie reed een dubbel foutloze omloop.

In 80-90 cm werd er goed gereden, bijna alle combinaties waren foutloos in het basisparcours. In een barrage met 5 was Hanne Anthonissen met Loena de snelste, ze was maar liefst 4 seconden sneller dan Levi Van Den Bempt met Sissy op plaats twee.

De hoogste ponyproef werd wederom gewonnen door Hanne Anthonissen, ondanks een fout in de barrage finishte ze in de snelste tijd en werd zo uitgeroepen tot winnares.

Omstreeks 12uur werden de paardenproeven geopend door de jonge paarden. In deze categorie kwamen 11 combinaties aan de start waarvan enkele 3 jarige paarden die hun eerste parcourservaring opdeden. Deze paarden mochten 2 omlopen springen, de strafpunten werden niet geteld.

De eerste paardenproef met klassement was 80-90 cm. In deze proef kwamen 20 combinaties aan de start. De proef werd gewonnen door Levi Van den Bempt met Wonderlady, andere geklasseerde waren Julian Wuyts met U.B., Eline Peeters met Amour, Jan Van Hove met Billy-Jean Bird-avenue en Nathalie Verhaegen met Deetron.

Daarna volgde de meest populaire proef van de dag (100-110 cm) met bijna 30 deelnemers. In een barrage met 12 was Sophie Geerts met Charlie de snelste. In de vorige proef was Eline Peeters nog derde, ditmaal was haar tijd goed voor een tweede plaats met Lancaster’s Daughter. Op drie stond Amber Boons van Stal Amber uit Brecht. Verdere volgplaatsen waren er voor Laura Van Den Broeck, Sam Van den Heuvel en Gert Veraghtert.

De dag werd afgesloten met een 120 cm proef. Hierin was Sophie Geerts weer de snelste, ditmaal met Camira. De tweede plaats was voor Rob Van Dongen, een ruiter uit de LRV van Loenhout.

Het was een succesvolle dag met veel ruiters van buitenaf, ook de LRV was sterk vertegenwoordigt met ruiters uit verschillende verenigingen.
----------------------------------------------------------------------
12 november - Winterseizoen van start
Afgelopen zaterdag zijn enkele amazones en ruitertjes bij Stal Hazebroek-Van Gerwen de eerste manche van het wintercriterium gaan rijden.

Dina Geens reed een mooie omloop en was foutloos in 70 cm met Casper Z. Hiervoor kreeg ze een medaille.

Hanne Anthonissen was succesvol met Loena in de proef van 80 cm pony’s. Zij brachten de beker mee naar huis! Levi van den Bempt was 6e met Bling-Louise ...bij de paarden. Ook Benthe Buls met Tequila, en Dina met Casper Z reden mee in deze catergorie.

In 90 cm was er een 7e plaats voor Levi met Bling-Louise bij de paarden en ook een 7e plaats voor Benthe met Tequila bij de pony’s. Hanne maakt een foutje met Loena.

Ook in 1m was de Galgehoeve vertegenwoordigd met de zusjes Staes. Jolien kreeg een fout in de 2e fase met de vierjarige Idalgo van de Boslandhoeve en Annelies had een fout in de 1e fase met Jin Van't Ark van Noach .

 

Manege Galgehoeve | Malle - Antwerpen