Sitemap
Inloggen
Laatste update:
April 26. 2023
 

Archief 

16 december - Tevreden ruiters op tweede Winterjumping

Ook de tweede Galgehoeve Winterjumping zit er weer op, meteen ook de laatste van dit jaar.

In tegenstelling tot de eerste editie waren er deze keer veel deelnemertjes voor de eerste proef. Zeven combinaties verschenen in de ring,allemaal waren ze erg tevreden na hun 2 omlopen al was dat misschien ook omdat er voor elk voor hen een prijs klaar lag.

De ponyproeven met klasseringen (60cm tem 100cm) werden net als vorige keer samengeteld tot 1 klassement. Winnaar was hier Justine Voeten met haar Orchid’s Delodin, zij werd op de voet gevolgd door Lena Vermeiren met Tineke en Benthe Buls met Tequila. Alle drie de amazones finishten op enkele honderdsten van elkaar. De laatste prijs ging naar Alan Meeusen met zijn zwarte Excellent Quattro.

In de proef voor jonge paarden verschillende 3-jarigen die vanaf volgend jaar officieel in de competitie kunnen worden uitgebracht. Bij de deelnemers nakomelingen van oa. Ogano Sitte, Figo de Muze en Copperfield von der Held.

In proef 5 (80-90cm) tekende Camira (v. Chasseur) onder Benthe Buls voor de tweede overwinning op rij. Net zoals vorige keer bleek deze combinatie de snelste in de barrage. Charlotte Backx en Beaujolais (v. Vermont) hadden vorige keer ook al een korte rijd maar noteerde toen 1 fout. Deze keer bleven ze wel foutloos en maakte daarmee dus aanspraak op de tweede plaats. Geen volledig vrouwelijk podium ditmaal want op plaats 3 strandde Bart Van Hove met de 4-jarige Annestra V (v. Al Pacino W). Dina Geens en Casper (v. Caridor Z) bewezen dat hun vorige tweede plaats geen toeval was eindigde deze keer als 4de.

Over een hoogte van 100-110cm woedde een spannende strijd. Ine Brosens en haar Ferdinand van ’t Palmenhof (v. Triomph de Muze) waren erop gebrand hun overwinning van vorige maand nog een keer over te doen. Ze leken op weg naar een snelle tijd maar kregen een weigering en vielen zo buiten de prijzen. De amazone in vorm was ditmaal Eline Peeters, zij eiste maar liefst 2 podiumplaatsen op met haar Lanca’s Daughter (v. Lancaster V - 1ste plaats) en Coeur d’ Amour vh Roelhof (v. Coriano Z - 3de plaats). Guy Lauryssen nestelde zich op plaats 2 met zijn Garcia VH Gestelhoeve (v. Nonstop). Lieke Brosens en haar Cartier VD Heffinck-nakomeling Garson VD Zielenberg reden eveneens een snelle foutloze barrage maar moest genoegen nemen met de 4de stek. Op plaats 5 en 6 nog twee ‘thuisruiters’, Michel Grootjans (Hector VD Bisschop v. Dulf VD Bisschop) en Jan Van Hove (Ines VD Vinckenhoeve v. Nabab de Reve).

In proef 6 over een hoogte van 120cm ging de strijd om te overwinning onverminderd voort. Ferdinand van ’t Palmenhof (v. Triomph de Muze) onder Ine Brosens zette een wel erg korte barragetijd neer maar ook nu was Guy Lauryssen op zijn Egantis L (v. Nagano) haar te snel af. Plaatsen 1 en 2 bleven dus ongewijzigd tegenover de eerste Winterjumping, op plaats 3 wel een nieuwkomer : Yoko Rombouts met Vitus (v. Clinton).

Hopelijk verteert iedereen het nieuwe jaar goed, de volgende afspraak is op 19 januari 2014.

---------------------------------------------------------------------------------

9 december - Mooie 4de plaats op BWP aanlegtest voor Klaartje De Vinck

Zaterdag trokken Jan Van Hove en Charlotte Backx met enkele jonge paarden richting Geel. In het Langeriethof werd door het BWP een aanlegtest georganiseerd voor paarden geboren in 2010 en 2009.

Bij de 3-jarigen deden 2 van onze paarden mee. Charlotte Backx stelde Kristal van de Doorndonk voor, een 3-jarige merrie van Copperfield von der Held. Zij eindigde 14de met een totaal van 64 punten. Jan Van Hove stelde zijn fokproduct Klaartje De Vinck voor. De Quasimodo VD Molendreef nakomeling werd gefokt uit Wenita de Laubry (v. Skippy) en komt uit dezelfde moederlijn als oa. Nikita de Laubry. Klaartje kreeg oa. voor instelling een 8 en op het eindtotaal scoorde ze 75 punten, goed voor de 4de plaats.

Bij de 4-jarige paarden werd ook Jussica T (v. Ogano Sitte) voorgesteld door Jan Van Hove. Deze merrie kreeg oa een 8 voor vermogen en eindigde 11de met 70,5 punten. Nog een oude bekende bij de 4-jarigen was Jerome VD Worfthoeve (v. Ugano Sitte). Deze ruin bracht vorig jaar de winter nog door op de Galgehoeve om verder doorgereden te worden. Hij werd zaterdag voorgesteld door Steffi Verboven en eindigde 16de met 67 punten.

Bart Van Hove trok met twee 4-jarige paarden naar Manege ’t Overdijk waar de tweede manche van de Wedstrijden Jonge Paarden doorging. Annestra V (v. Al Pacino) kon, in tegenstelling tot vorige keer, het scorebord niet leeg houden en noteerde 1 springfout. Enouch RK (v. Tinka’s Boy) deed wel waar ze goed in was en sprong overtuigend foutloos rond. V

olgend weekend komen alle paarden aan de start op eigen bodem want dan gaat de 2de Galgehoeve Winterjumping door.

De volledige uitslag van de aanlegtest vind je hier terug.

---------------------------------------------------------------------------------

3 december - Divers nieuws

Op zaterdag 7 december zal de manege uitzonderlijk gesloten zijn om 19u. (Het licht in de piste gaat dus ook uit om 19u !)

Het voorlopige eindklassement Winterjumpings 2013-2014 staat online bij kalender. Net zoals vorig jaar zullen er voor de eindwinnaars mooie naturaprijzen voorzien worden.

Zondag 15 december gaat de tweede Winterjumping door, vergeet niet tijdig in te schrijven bij sophie_geerts@hotmail.com 

---------------------------------------------------------------------------------

18 november - Weinig pony's, veel paarden tijdens eerste Winterjumping

Deze zondag werd op De Galgehoeve een eerste Winterjumping georganiseerd. De ponyproeven waren minder bezet, de proeven voor paarden des te meer.

Als gevolg van het geringe aantal deelnemers bij de pony's werd er besloten 1 klassement op te maken voor 3 proeven. Plaats 1 werd ingenomen door Gauke Simons met haar pony Little Boy. Op plaats 2 en 3 eindigde Galgehoeveruitertjes Benthe Buls met Tequila en Alan Meeusen met Excellent Quattro.

De namiddagproeven voor paarden waren wel goed gevuld. Om 12u mochten de jonge paarden de piste betreden. Via de vaste formule mochten ze eerst de piste al een keer verkennen alvorens hun 2 omlopen af te werken.

In proef 6 over een hoogte van 80-90cm waren er 5 geklasseerden. De hoofprijs ging hier naar Benthe Buls op Camira (v. Chasseur). Vorig jaar won de schimmelmerrie nog 5 keer op rij de hoogste proef, ditmaal bewees ze het perfecte leerpaard te zijn voor een jonge ruiter. De jeugd rukte op gisteren want ook plaats 2 werd ingenomen door de pas 11-jarige Dina Geens op de rug van Casper Z (v. Caridor), Laura Van den Broeck en It’s namen de derde podiumplaats voor hun rekening. De 4de prijs ging naar Jan Van Hove en de imponerende hengst Illuster (v. Bentley). Op plaats 5 vinden we eventingruiter Jasper Doevenspeck op Iwan van ‘t weiland (v. Carabas VD Wateringshoeve).

De voorlaatste proef (100-110) was erg drukbevolkt met 32 deelnemers en dus 8 prijzen om te verdelen. Ook hier weer een winnares : Ine Brosens op haar Ferdinand van ’t Palmenhof (v.Triomphe de Muze). Net een seconde trager en dus moest Gert Veraghtert/Honeymoon de Laubry (v. Carolus I) genoegen nemen met plaats 2. Net zoals in de vorige proef is de derde plaats hier voor Laura Van den Broeck, ditmaal met Telido du Perreon (v. Jacco). Plaats 4 werd ingenomen door Roel Van Looveren en Indigo van ’t Langbos (v. Unique drum II van ’t Juxschot). Op de vijfde plaats eindigde Eline Peeters met Lancaster’s Daughter (v. Lanaster V), deze combinatie mocht de dag voordien nog aantreden in de finale van de Gouden Laars te Wieze. Net op de laatste hindernis ging het daar fout maar met slechts 1 springfout in de finale kunnen ze alsnog tevreden terugkijken. Andere geklasseerde zijn Guy Lauryssen (Garcia VD Gestelhoeve v. Nonstop), Mark Voeten (For Queen & Country WZ v. For Muppy W) en Jelle Verheyen (Golden Chance).

In de laatste proef leek Ine Brosens op Ferdinand van ’t Palmenhof (v.Triomphe de Muze) weer op de overwinning af te stormen maar Guy Lauryssen was haar te snel af. Op zijn Egantis L (v. Nagano) zette hij wel een erg korte tijd neer goed voor de eerste plaats. De laatste podiumplaats was voor Jan Van Hove op Full Of Life vd Kruiswege, een 8-jarige AES-gekeurde hengst van Toulon in eigendom van Stal Voerman.

De Winterjumpings zijn van start gegaan met goed gevulde reeksen en tevreden deelnemers, volgende afspraak is op 15 december voor de tweede manche.

---------------------------------------------------------------------------------

13 november - Verschillende klasseringen op zaterdag en zondag

Zaterdag 9 november trokken we met de paarden richting Dena Stables in Turnhout waar een High wedstrijd georganiseerd werd. De eerste proef van de dag was een 1m10 in twee fasen.

Jan Van Hove stuurde Ines de Vinck (v. Nabab de Rêve) dubbel foutloos rond, en werd hiermee 11e. Ook Michel Grootjans en Hector Van Den Bisschop (v. Dulf VD Bisschop) waren foutloos en mochten de 13e plaats in beslag nemen.

Laura Van Den Broeck en Telido du Perreon (v. Jacco) reden een snelle ronde maar kregen 4 punten in de 2e fase. Jan Van Hove (Icoon D’or) en Charlotte Backx (Cassata De Regor v. Orlando) kregen dan weer 4 punten in de 1e fase.

Bart Van Hove en Annestra V (v. Al Pacino W) kwamen dan weer aan de start in Moerzeke. In Manege ’t Overdijk ging het wintercriterium voor Jonge Paarden van start. Deze wedstrijden zijn een voorbereiding voor het komende zomerseizoen en de hoogtes worden dan ook opgebouwd naar het einde van de winter toe. Annestra V (geboren in 2009) kwam aan de start bij de 5-jarigen en kon haar omloop mooi foutloos afwerken. Over de 5 manches van het criterium wordt een eindklassement bijgehouden, de eerste punten zijn dus binnen.

Ook op zondag werd er gereden op de Dena Stables, ditmaal een Low-wedstrijd, in proef 95cm.

De eerste die aan start kwam was Jan Van Hove met Jussica T (v. Ogano Sitte). Deze combinatie was dubbel foutloos en mocht terug in de piste komen voor de prijsuitreiking met als resultaat een 7e plaats. Ook op de rug van Danette V (. Al Pacino W) wist Jan Van Hove zich te klasseren. Hun vlotte omloop was goed voor de 13de plaats.

Daarna was het de beurt aan Charlotte Backx met Beaujolais (v. Vermont), de combinatie kreeg 4 strafpunten in de 2e fase. Voor de Galgehoeve verscheen ook Dina Geens met Casper Z (v. Caridor) in de piste. Zij reden een mooie omloop maar maakten helaas 1 fout in de 1e fase.

Op het einde van de proef waren de pony’s aan beurt. Benthe Buls zadelde haar Tequila op en reed een snelle dubbel foutloze ronde goed voor een 4e plaats!

De laatste proef van de dag (1m15) werd gewonnen door Eline Peeters met Coeur d’Amour vh Roelhof (v. Coriano Z). Deze combinatie is haar indoor seizoen goed begonnen. Afgelopen weekend selecteerde ze zich ook voor de halve finale stijlrijden. Deze vindt plaats in Sentower Park, de nieuwe paarden accommodatie te Opglabbeek. Hopelijk gaat het daar ook zo goed, dan zien we haar terug in de finale te Mechelen.

---------------------------------------------------------------------------------

19 oktober - Ludo Philippaerts : "All In was een van de beste paarden die ik ooit op stal heb gehad. Niet gezeverd."

All In De Vinck is niet langer in eigendom van Bart & Jan Van Hove. De Kashmir v/h Schuttershof nakomeling werd dit jaar, onder Nicola Philippaerts, nog vierde op het Wereldkampioenschap bij de 7-jarigen in Lanaken. Na oa. deze prestatie was er erg veel vraag achter de ruin. All In De Vinck verhuisd nu naar Zweden, hij is aangekocht door H&M de sponsor van Peder Fredricson.

Wij wensen de nieuwe combinatie veel succes en blijven de sportieve carrière van ‘onze’ All In natuurlijk op de voet volgen.

Zie ook :
Galop - Philippaerts verkoopt All In De Vinck
Stud For Life - All In De Vinck vendu, Triomphe De Riverland arrive
De Hoefslag - All In De Vinck naar Fredricson

---------------------------------------------------------------------------------

14 oktober - Oefenparcours in binnenpiste

Deze zaterdag, 19 oktober, staat er een oefenparcours ter beschikking in onze binnenpiste. Vanaf 11u is iedereen welkom om te komen trainen.

Kostprijs is 5€/paard (voor pensionklanten gratis)

---------------------------------------------------------------------------------

11 oktober - Kalender Winterjumpings 2013-2014 online

Download hier de Kalender Winterjumpings 2013-2014 met de wedstrijden van oa. Azelhof, Goubergh, Hulsterlo, Overdijk, Dena-stables, HCDJ etc.

---------------------------------------------------------------------------------

9 oktober - All-In De Vinck in Haverklap

Drie maal Kashmir in topvijf

---------------------------------------------------------------------------------

30 september - Galgehoeve Winterjumpings

Deze winter zullen er weer Winterjumpings georganiseerd worden op de Galgehoeve. De wedstrijden gaan elke 3de zondag van de maand door, verdere info vindt u in het document in bijlage.

Ook de allerkleinste ponyruitertjes zijn weer welkom ! De eerste proef bestaat steeds uit 2 omlopen en voor elke deelnemer is een kleine prijs voorzien. 

Info Winterjumpings 

---------------------------------------------------------------------------------

29 september - Vrijspringen jonge paarden

Nieuwe filmpjes online van enkele jonge paarden :

3yo Deauville 
2yo Toulon
3yo Toulon
2yo Jerome VD Vondelhoeve (pony)

---------------------------------------------------------------------------------

25 september - Beeldmateriaal : Herbekijk het finalerondje van All-In De Vinck

All-In De Vinck en Nicola Philippaerts - Finale 7-jarigen Wereldkampioenschap Lanaken

---------------------------------------------------------------------------------

23 september - 4de plaats voor All-In De Vinck in Wereldkampioenschap 7-jarige

Zondag is traditiegetrouw finaledag in Lanaken, de beste 5-, 6- en 7-jarige paarden strijden dan in de hoofdarena om de titel van wereldkampioen. Twee paarden gelinkt aan de Galgehoeve verschenen deze dag aan de start.

Als eerste konden we gaan supporteren bij de 6-jarige voor For Money Z. Deze goedgekeurde hengst van For Pleasure werd gefokt door de familie Geerts (Stoeterij Tommelberg). For Money Z kon, onder de Spaanse ruiter Manuel Fernandez Saro, zijn beide manches foutloos afwerken maakte hiermee aanspraak op een finaleplaats. In de finale ging het even mis en kreeg de combinatie een fout bij het inspringen van de dubbelsprong. Ze eindigde hiermee op de 18de plaats.

Daarna was het tijd voor het hoogtepunt van de dag; de finale voor de 7-jarige. All-In De Vinck moest als 16de van start. Tot hiertoe wisten nog maar 2 combinaties foutloos te blijven en stond het al vast dat het aantal deelnemers in de barrage beperkt zou blijven. All-In De Vinck en Nicola Philippaerts reden simpel en zonder veel inspanning foutloos door de finish. Zeven combinaties op 40 hielden het scorebord leeg en kwamen terug voor de barrage.

All-In De Vinck moest als derde aantreden en tot dan was er nog niemand foutloos. Nicola Phlippaerts stuurde de ruin snel rond maar op de oxer na de dubbelsprong ging het fout. De Kashmir van ’t Schuttershof nakomeling sprong iets te vlak en tikte een balk uit de lepels, een fout in een tijd van 38.38s en daarmee de vierde plaats was het resultaat. Plaatsen een en twee werden ingenomen door respectievelijk Gudrun Patteet/Sea Coast Atlantic (v. Schilling) in 40.76s en Jos Lansink/Bacardi VDL (v. Corland) in 45.47s, zij bleven allebei foutloos. Plaats drie was voor Rodrigo Pessoa met GC Atlanta Z (v. Andiamo) met een fout maar een snelle tijd (37.66s).

Ondanks dat er net geen podiumplaats was weggelegd voor onze All-In toch een erg geslaagde dag en kampioenschap. Deze prestatie belooft alvast veel voor de toekomst.

Zie ook:
Galop - Gudrun Patteet Werelkampioen
Equnews - Gudrun Patteet wint Wereldkamioenschap 7-jarigen
Stal Philippaerts

Foto's:
All-In De Vinck : klik & klik
For Money Z : klik & klik

---------------------------------------------------------------------------------

20 september - All-In de Vinck in finale World Breeding Championships for Young Horses

Donderdag zijn op domein Zangersheide te Lanaken de Wereldkampioenschappen springen voor jonge paarden van start gegaan. All-In de Vinck kwam bij de 7-jarige aan de start onder zijn vaste ruiter Nicola Philippaerts.

De combinatie kon gisteren hun eerste manche foutloos afwerken en ze eindigde hiermee 35ste van de 200 combinaties. Ongeveer 60 combinaties bleven dubbel correct in de eerste ronde, er moest dus nog stevig geselecteerd worden voor de finale.

De tweede manche stond meteen een stuk moeilijker en dit is ook te zien in de resultaten. Van de 190 starters bereikten er maar 31 de finish zonder fouten. All-In de Vinck en Nicola waren bij de gelukkigen, ze werkten hun omloop glansrijk af en eindigen vandaag op de 15de plaats.

De combinatie heeft hiermee haar ticket voor de finale op zondag meer dan verdiend.

---------------------------------------------------------------------------------

10 augustus - Galgehoeve 2de en 5de tijdens Showproef 'Young and Old' Jumping Brecht

Vrijdagavond werd er tijdens Jumping Brecht op Stal Stapelheyde de showproef 'Young and Old' georganiseerd. Duo's bestaande uit een ruiter -18 jaar en een ruiter +18 jaar moeten hierbij zo snel mogelijk een aflossingsparcours afleggen zonder fouten. Voor de Galgehoeve kwamen 2 teams aan de start : de zusjes Jolien & Annelies Staes en het duo Charlotte Backx / Benthe Buls. 

Jolien en Annelies Staes werkte hun beide onderdelen foutloos én in een snelle tijd af. Zij waren goed voor de vijfde plaats.

Van Charlotte Backx is geweten dat ze haar Casatta de Regor (v. Orlando) erg snel kan rondsturen, maar ook Benthe Buls en pony Tequila stonden hun mannetje. Het team finishte in 61sec en was daarmee goed voor de tweede plaats.

---------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe filmpjes

All-In De Vinck (v. Kashmir VH Schuttershof) met Nicola Philippaerts in 1.40m De Warre - filmpje

Ines VD Vinckenhoeve (v. Nabab de Reve) met Jan Van Hove, St-Hubert klasse 5 - filmpje

---------------------------------------------------------------------------------

24 juni - Jan Van Hove en Jussica T Nationaal Kampioen

Gisteren werd in Merksplas het Nationaal LRV Kampioenschap voor jonge paarden verreden. Tijdens de selecties in Broechem op 21 en 28 april kon Jan Van Hove zich plaatsen voor deze finale met Jussica T (v. Ogano Sitte).

De 4-jarige merrie wist eerder al de selecties volledig foutloos af te werken. Tijdens de finale zette ze dit rijtje verder door in de voor- en namiddag proef foutloos te blijven. Door deze sterke prestatie mag Jussica T zich Nationaal LRV Kampioen bij de 4-jarige noemen.

---------------------------------------------------------------------------------

26 mei - Succesvol weekend voor Galgehoeveruiters

Gedurende het heleweekend verschenen Galgehoeveruiters aan de start van verschillende wedstrijden over heel België. Allemaal konden ze mooie resultaten neerzetten …

Trens - Stal Hazebroek

De Trens hield dit weekend halt bij Stal Hazebroek in ’s Gravenwezel, op zaterdag kwamen hier 3 combinaties aan de start. Tamara Mathyssen kon haar omloop (70cm) foutloos afwerken met Chivas (v. Indoctro). Voor deze amazones was het pas haar tweede officiële wedstrijd. Levi Van den Bempt kwam in de proef 80cm aan de start met zijn pony Sissy en paard Wonderlady (v. Radar). Tijdens onze Winterjumpings kon hij met beide dieren ook al enkele keren winnen en ook nu eindigde hij met allebei op de eerste plaats. In de proef 90cm kreeg hij met zowel Sissy als Wonderlady 2 fouten.

Op zondag was er nog meer succes voor de Galgehoeveruiters. De ponyproef 80cm kwam op naam van Hanne Anthonissen met haar Loena. Deze combinatie won ook het eindklassement van onze Winterwerking. Een dag eerder was Levi Van den Bempt met Sissy nog goed voor de eerste plaats, nu moesten ze een plaats opschuiven en eindigden ze 2de.

In de proef 70cm waren er 2 podiumplaatsen voor de Galgehoeve : Tamara Mathyssen eindigde op het hoogste schavotje met haar Chivas (v. Indoctro). Birgit Verhertbrugge werd 3de met haar 5-jarige Igor (v. Calato).

Proef 80cm paarden kwam net zoals een dag eerder op naam van Levi Van den Bempt met Wonderlady (v. Radar). Verder waren er nog prijzen voor : Hanne Anthonissen/Cecebel ( - 4de plaats) en nog een keer Tamara Mathyssen/Chivas (v. Indoctro - 7de plaats). Dina Geens kon haar omloop foutloos afwerken met Casper Z (v. Caridor).

Ook in 90cm waren er enkele ereplaatsen voor Galgehoeveruiters. Christel Dierckx en Ido (v. Eros Platière) werden 5de, Hanne Anthonissen en Cecebel (v. ) finishten als 7de.

VOR - De Kraal

De VOR wedstrijd ging dit weekend door in De Kraal in Zandhoven. Op zaterdag kwamen 3 combinaties aan de start in klasse 4. Bart Van Hove en Billy-Jean Birdavenue (v. Eros Platière) noteerde 1 tijdfout op het scorebord. Charlotte Backx en Casatta De Regor (v. Orlando) zetten een erg snelle barragetijd neer maar kregen 1 fout. Jan Van Hove en Ines VD Vinckehoeve (v. Nabab de Rêve) hielden het scorebord proper en eindigde 10de.

Zondag werd de Galgehoeve vertegenwoordigd door verschillende ruiters. In klasse 3 was er een 5de plaats voor Nathalie De Craecker en Wanda De La Coeur (v. Bis de la Mare). Vijf combinaties uit de Galgehoeve deden mee in de volgende proef, klasse 4. Seppe Rombouts en Imani (v. Thunder VD Zuuthoeve) maakte 3 fouten, Annelies Staes en haar Jin van ’t Ark van Noach (v. Chicco) incasseerde 1 springfout, Julian Wuyts deed mee met 2 paarden maar maakte ook enkele fouten. Gelegenheidscombinatie Michael Couteau en Idalgo VD Boslandhoeve (v. Tangelo VD Zuuthoeve) deden het wel foutloos en eindigde 21ste.

Gouden Laars - De Warre Neeroeteren

In De Warre (Neeroeteren) werd dit weekend de 4de manche verreden van de Gouden Laars competitie. Eline Peeters verscheen aan de start met Lancaster’s Daughter (v. Lancaster) en Coeur d’Amour VH Roelhof (v. Coriano Z) in de 1.20m juniors reeks. De amazone kon allebei haar paarden dubbel foutloos rondsturen.

Cyclus - Basècles

Nog iets verder van huis werd in Basècles de 6de manche verreden van de Nationale Cyclus Jonge Paarden.

Zaterdag kwamen 2 5-jarige paarden aan de start : Seppe Rombouts/Issica T (v. Thunder VD Zuuthoeve) en Sophie Geerts/Danette V (v. Al Pacino). Allebei bleven ze foutloos en pakken zo het maximum aantal punten mee naar huis. Beide 5-jarigen liepen al 4 van de 6 manches foutloos.

Zondag was het de beurt aan onze 6-jarige paarden, alle drie bleven ze foutloos in de basisomloop. Jan Van Hove en Himarra Ter Doorn (v. Lord Z) noteerde 1 springfout in de barrage. Sophie Geerts/Charlie (v. Viento Uno W) en Jan Van Hove/Hector VD Bisschop (v. Dulf VD Bisschop) bleven ook in de barrage foutloos. Hector VD Bisschop werkte al elke manche dubbel 0 af.

FILMPJES:
Issica T - °2008 - Thunder VD Zuuthoeve x Bis de la Mar  - filmpje
Charlie - °2007 - Viento Uno W x Chasseur - filmpje
Himarra Ter Doorn - °2007 - Lord Z x For Pleasure - filmpje

---------------------------------------------------------------------------------

21 mei - 4/4 dubbel foutloos voor Hector VD Bisschop in Nationale Cyclus

In het verlengde weekend werd in Gesves de 5de manche verreden van de Nationale Cyclus. Ook vanuit de Galgehoeve vertrokken weer enkele deelnemers.

Bij de 6-jarige schiet vooral Hector VD Bisschop (v. Dulf VD Bisschop) er boven uit. Deze ruin, in eigendom van Michel Grootjans, doet het uitstekend. Onder Jan Van Hove kon Hector al 4 op 4 wedstrijden dubbel foutloos afwerken, telkens eindigden ze in de top 20. De combinatie was vorige jaar ook al te zien in Gesves tijdens het BK, ze eindigde in de finale op de 39ste plaats.

Andere 6-jarige waren Charlie (v. Viento Uno W) onder Sophie Geerts en Himarra Ter Doorn (v. Lord Z), eveneens gereden door Jan Van Hove. Zij finishten met respectievelijk 4 en 8 strafpunten.

Bij 5-jarigen kwamen ook weer 3 paarden aan de start, 2 ervan konden hun omloop foutloos afwerken. Danette V (v. Al Pacino W) gereden door Sophie Geerts en Idalgo VD Boslandhoeve (v. Tangelo VD Zuuthoeve) onder Jolien Staes pakken zo het maximum aantal punten. Issica T (v. Thunder VD Zuuthoeve), gereden door Seppe Rombouts, werd jammer genoeg uitgesloten.

---------------------------------------------------------------------------------

11 mei - 3 x foutloos in Cyclus 5-jarige

Vandaag vertrokken 3 combinaties naar stal Hulsterlo voor de 4de manche van de Cycluswedstrijden. Allemaal wisten ze hun omloop foutloos af te werken en zo behalen ze het maximum aantal punten voor het eindklassement.

Op het filmpje: Seppe Rombouts en Issica T (v. Thunder VD Zuuthoeve), deze combinatie deed het al 3/4 foutloos.

Andere 2 combinaties uit de Galgehoeve waren Sophie Geerts met Danette V (v. Al Pacino W) en Jolien Staes met Idalgo VD Boslandhoeve (v. Tangelo VD Zuuthoeve).

FILMPJE :
Issica T - °2008 - Thunder VD Zuuthoeve x Bis de la Mar  -  filmpje

---------------------------------------------------------------------------------

2 mei - All-In De Vinck foutloos in eerste manche BK 7-jarigen

Gisteren werd in Lummen de eerste manche verreden van het Belgisch Kampioenschap voor 7-jarige paarden.

All-In De Vinck (v. Kashmir VH Schuttershof), het paard van Bart en Jan Van Hove, wist zijn eerste manche onder Nicola Philippaerts foutloos af te werken.

Vrijdag wordt in de grote Derby Arena de tweede kwalificatie gereden, als de ruin ook deze omloop foutloos afwerkt zien we hem zondag terug in de finale.

All-In De Vinck en Nicola Philippaerts

---------------------------------------------------------------------------------

29 april - Allerjongste paarden scoren tijdens Broechem II

Deze zondag vond het tweede deel plaats van de Jonge Paarden LRV-wedstrijden te Broechem. Vooral de vierjarige paarden lieten zich uitstekend zien met 5/6 nulrondes.

Zowel Annestra V (v. Al Pacino W) onder Julian Wuyts als Jussica T (v. Ogano Sitte) onder Jan Van Hove konden beide omlopen foutloos afwerken. Jussica T liet tijdens de twee Broechem-zondagen alle balken liggen en selecteert zich zo voor het Nationale Kampioenschap. Jackpot VH Horzelend (v. Cicero) was onder Sophie Geerts op weg om de reeks nulrondes compleet te maken. Op de voorlaatste hindernis werden ze echter uitgesloten wegens val van de ruiter. Het tweede parcours kon deze combinatie wel foutloos uitrijden.

Bij vijfjarigen verscheen Seppe Rombouts aan de start met Issica T (v. Thunder VD Zuuthoeve). Vorige wedstrijd moesten ze in elke omloop een fout incasseren nu deed de combinatie het simpel dubbel 0. In de barrage werden ze echter uitgesloten wegens fout parcours.

Bij de 6jarige paarden geen uitschieters zoals vorige week, allemaal maakte ze wel 1 of 2 fouten.

---------------------------------------------------------------------------------

22 april - Sophie Geerts en Charlie (v. Viento Uno W) op derde plaats in Broechem

De LRV-wedstrijden voor Jonge Paarden in Broechem staan bij veel paardeneigenaars met stip aangeduid op de kalender. In totaal nemen meer dan 1.100 vier-, vijf- en zesjarige paarden deel aan deze wedstrijden. Vanuit de Galgehoeve vertrok een volle vrachtwagen met 4 vierjarige, 1 vijfjarige en 4 zesjarige paarden.

Bij de allerjongsten liet vooral Jussica T (v. Ogano Sitte) onder Jan Van Hove zich goed zien. Zij kon haar beide omlopen foutloos afwerken en maakt zo veel kans om geselecteerd te worden voor het Nationale Kampioenschap. Jackpot VH Horzelend (v. Ciceco van Paemel) onder Sophie Geerts begon goed door de eerste omloop foutloos te blijven, in het tweede deel maakte de jonge hengst een fout. Annestra V (v. Al Pacino), gereden door Julian Wuyts, moest ook enkele fouten incasseren.

Bij vijfjarigen verscheen Seppe Rombouts in de ring met Issica T (v. Thunder VD Zoethoeve). Deze merrie, in eigendom van Leo Quirijnen en Louis Woestenborghs, wist in de Nationale Cyclus al 2 wedstrijden foutloos af te werken. Deze keer maakte ze in elke omloop 1 fout.

De proef van de zesjarigen werd eveneens afgewerkt over 2 omlopen maar met aparte barrage. Hier kwamen aan de start : Billy-Jean Birdavenue (v. Eros Platière), Handy de Laubry (v. Non-Stop), Himarra Ter Doorn (v. Lord Z) en Charlie (v. Viento Uno W). Van de ongeveer 220 starters konden 25 combinaties zich plaatsen voor de barrage waaronder Sophie Geerts en de zelf gefokte Charlie.

De tijd werd meteen erg scherp gezet door Gert Vermeiren met Hinter V (v. Chatman) die al vroeg in de barrage van start ging. Het werd een spannende strijd maar in een poging de chrono te verbeteren gingen veel combinaties in de fout. Sophie Geerts en Charlie wisten wel foutloos te blijven en leken erg snel te zijn. De combinatie strandde op een halve seconde en was daarmee goed voor de derde plaats. Ook een fractie te traag was Jorien Livens met haar Valley DH Z (v. Va-Vite) die op plaats twee eindigde.

Voor Sophie Geerts was het een goed weekend. Zij wist zich een dag eerder ook al te klasseren in de VOR wedstrijd klasse 4 op de Katershoeve met Hamira de Laubry (v. Diamant De Semilly - 12de plaats) en Handy de Laubry (v. Non-Stop - 18de plaats).

Foto’s van de wedstrijden kan je bekijken op onze Facebookpagina.

Zie ook :
Galop - Gert Vermeiren wint bij de zesjarigen in Broechem met Hinter V
Equnews - Hoogdag in Broechem voor jonge paarden

---------------------------------------------------------------------------------

3 april - All In De Vinck 2de in Arezzo

All In De Vinck (v. Kashmir van het Schuttershof) werd vandaag 2de in de proef 7-jarige paarden (1.30/1.35m) onder Nicola Philippaerts. De ruin werd tot vorig jaar gereden door Bart Van Hove in de cyclus 6-jarige paarden. Ook in deze competitie wist hij zich enkele keren vooraan te klasseren. Ongeveer een jaar geleden kwam All In De Vinck onder het zadel van Nicola Philippaerts. De combinatie was ook al te zien op het WK voor Jonge Paarden in Lanaken.

Volgende maand zal All In De Vinck, die nog steeds in eigendom is van Bart en Jan Van Hove, deelnemen aan het BK 7-jarigen te Lummen. Deze 2de plaats belooft alvast veel goeds.

Zie ook :
Galop - Dorperheide vult halve prijsuitreiking
Stal Philippaerts - Uitslagen Arezzo
Equnews - Nicola Philippaerts tweede in Arezzo

---------------------------------------------------------------------------------

2 april - Druk paasweekend voor Galgehoeveruiters

Het verlengde paasweekend was erg druk voor de Galgehoeveruiters met verschillende wedstrijden op het programma.

Zaterdag vertrokken Seppe Rombouts en Sophie Geerts richting Pottes voor de eerste cycluswedstrijd 5-jarigen. Seppe Rombouts gaat het seizoen uitstekend van start door foutloos te blijven met Issica T, een nakomeling van Thunder VD Zuuthoeve. Sophie Geerts en Danette V (v. Al Pacino W) maakten een fout.

Charlotte Backx en de broers Jan en Bart Van Hove reden richting Geel voor de VOR wedstrijd Cavalier (Klasse 4). Bart Van Hove reed 6-jarige paarden Hector VD Bisschop (v. Dulf VD Bisschop) en Himarra Ter Doorn (v. Lord Z). Allebei konden ze hun basisparcours foutloos afleggen. Himarra Ter Doorn kreeg een fout in barrage, Hector VD Bisschop wist foutloos te blijven in een snelle tijd en werd hiermee 3de. Ook Charlotte Backx kon het basisparcours foutloos afleggen met haar Cassata De Regor (v. Orlando), in de barrage moest de combinatie echter 2 fouten incasseren. Jan Van Hove en zijn vosse merrie Billy-Jean Birdavenue (v. Eros Platière) kregen een fout in het basisparcours.

Op Pasen vertrok de vrachtwagen voor een tweede keer richting Pottes, ditmaal voor de cycluswedstrijd 6-jarige paarden. Als eerste kwam Jan Van Hove in de ring met Hector VD Bisschop (v. Dulf VD Bisschop), zij deden voor hoe het moest door dubbel foutloos te blijven in een snelle tijd, goed voor de 6de plaats. 

 

Manege Galgehoeve | Malle - Antwerpen